BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
19:48, Четвъртък
18 Юли 2024г.

EXOOO -> За всичко другоОтговори по темата

VIVACOM тормози нови клиенти със скрити условия!

stidam|мъж|25-35|семеен|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Вто Дек 13, 2011 3:24 pm

VIVACOM тормози нови клиенти със скрити условия!

Получихме множество оплаквания от наши читатели, които твърдят че са ощетени от мобилния оператор VIVACOM. Оплакванията най-често се дължат на наличието на някакъв скрит "кредитен рейтинг" за който компанията постоянно намеква, но не дава допълнителна информация за него.

Exooo.com си избра за своето разследване един от партньорите на телекомуникационния гигант, а именно JEFF. Наши подставени лица се запознаха предварително с плана Unicall M, който е със следните параметри: стартов пакет - 15лв, месечна такса - 20лв. Няма да влизаме в подробности относно другите условия, защото според нашите читатели и това е достатъчно за да уличим компанията в скрити условия. И така... нека започнем...

Какво всъщност става когато сключвате за първи път договор с VIVACOM?

При влизане в магазин на избраната верига веднага ни атакува любезен младеж и почва да ни рекламира шумно услугите на VIVACOM. С усмивка му обясняваме, че почти сме си избрали абонаментен план и просто сме дошли за повече информация. След като разбра за кой план става въпрос, консултантът ни изреди това което вече знаем, но не съвсем. Според него Unicall M струва 15лв(стартов пакет) и 10лв месечна такса за 3 месеца при сключване на едногодишен договор. Попитахме го дали е сигурен и той с ехидно изражение ни потвърди. Поискахме да отворим интернет страницата на оператора, където с 2 звездички е обяснено подробно, че тази оферта важи само ако прехвърлим съществуващ номер от друг мобилен оператор към VIVACOM. Попитахме младежа дали това сме споменавали като наш желание - Не. Защо тогава ни подвеждат - мълчание.

Както и да е, разговорът продължава. На въпрос дали тези 15лв са единственото нещо което се заплаща, продавачът отново уверено отговаря с "Да" и ни обяснява надълго и широко как въпросната такса е депозитна и се приспада от сметката още в първия месец. Отново го питаме дали е сигурен в думите си. Няма го вече увереното "Да", а само "Момент да проверя". След кратка консултация с компютъра получаваме информация, с която сме запознати предварително, а именно "Предплащането се възстановява във втората фактура, след заплащане в срок на първата фактура". Дотук добре или поне сме близо до "добре". Задаваме си обаче въпроса дали тези 15лв са единственото нещо, което се заплаща втори път и го питаме дали няма други скрити такси, тъй като сме уведомени за някакъв "кредитен рейтинг", според който могат да ни изискат да платим стартовия пакет 2 пъти.

Служителят на JEFF явно не очакваше подобно развитие на нещата и направи продължителна пауза. След като се опомни ни заяви, че VIVACOM наистина разполагат с такъв "кредитен рейтинг" и това може да се отрази на депозираната сума. Тук пак подметнахме защо се опитва да ни подведе, като 2 пъти му зададохме един и същ въпрос - мълчание. Заявихме, че щом има подобен кредитен рейтинг бихме искали да се запознаем с условията и методите за образуването му, но консултантът каза, че не разполага с подобна информация. Попитахме и къде в "Специални условия" на съответния план е предоставена информация, че стартовия пакет може да е повече от 15лв. Пак мълчание. Последният ни въпрос буквално извади от равновесие продавача. Попитахме го, защо никъде не е упоменато и ако е - къде, че при наличието на "кредитен рейтинг" и взимането на по-голяма сума от рекламираната за стартов пакет, условията за приспадане на депозита във втората фактура отпадат и идват скрити условия, според които във втората фактура се приспадат 50%, а другите 50% в четвъртата фактура.

Младежът ни гледа няколко секунди с празен поглед и ни отпрати да зададем тези въпроси на VIVACOM, защото той не бил компетентен.

Изводите оставяме на уважаемия читател.

Разследване на exooo.com
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia