BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
7:09, Вторник
09 Август 2022г.

EXOOO -> Първи стъпкиОтговори по темата

Милост за неродените!

Паула Лайт|жена|45-55|семейна|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 7:30 pm

Милост за неродените!

МИЛОСТ ЗА НЕРОДЕНИТЕ!

Иде Рождество Христово. Нека си спомним, че това не е само денят, в който колим прасета и ядем кървавица на корем, а денят, в който там, на изток във Витлеем, в един мизерен обор, в яслите, се е родил Синът Божи. Заченат от Светлина, Той е проплакал за пръв път в мрак и бедност. Но когато чули Неговият глас звездите и небесните сфери запели тържествуващ химн с кристалните си гласове, а мъдреците се поклонили дълбоко пред младенеца.
Но аз мисля, че всяка майка донякъде е Богородица, защото ражда в страдание и дава шанс на новия живот. Мисля също, че всяко зачатие е свещено, защото, когато създаваме тук, на тази земя новите поколения, ние извършваме най-сакралното, най-мистериозното тайнство.
Затова с болка прочетох разтревоженото писмо на една чудесна млада жена. Тя заченала нов живот и, в трудностите, грижите и горчилките, които последвали, дълго се колебала да запази ли детето или да абортира. Човечността, любовта и смелостта надделели над егоизма, страхливостта и мрака. Жената не посегнала на бъдещия живот, а го съхранила, въпреки препятствията, мизерията, страданията. Сега живее и се бори за прехраната си в емиграция, но е благословена с най-чистата радост и утеха, с едно малко слънчице, което осмисля всеки ден, всеки миг от нейния труден път. Поклон пред куража и правилното й решение!
Когато все още страдала от вътрешна борба и колебания, тя потърсила материали по въпроса за абортите и открила ужасяващи факти:
От 1956 г., когато абортите били официално разрешени, до сега са абортирани повече от шест милиона деца. Шест милиона! И това е само по официалната статистика, а мнозина предприемат нелегални аборти, които не влизат в тия данни. Представете си само за момент: за половин столетие цяла една нация е запратена в небитието, в царството на сенките. Толкова нереализирани възможности, толкова погазени тайнства и надежди! Колко ли бъдещи герои, мислители, творци са изрязани като злокачествен тумор и захвърлени сред биологичните отпадъци? Признавам, че съм малко консервативна по въпроса и гледам на аборта почти като на убийство. Вярвам, че нероденият живот е все пак живот. Мисля, че семейното планиране трябва да се прави не след зачеването, а преди него. Науката е напреднала достатъчно, за да се вземат превантивни мерки против забременяване. Но не бива да се унищожава вече създаден човешки живот. Не бива!
Представете си шест милиона сенки, които никога не са поели глътка въздух, никога не са видели слънчевата светлина, никога не са били прегърнати с обич. Не може да се третира човешкият зародиш като боклук! Това води до безплодие и душевна деформация при майките, до много кармична вина за всички.
Преди няколко дни видяхме скръбта на семействата с празни детски колички. Скръб, с която безскрупулните ни политици най-мерзки се подиграха. Но очите на тия наши сънародници, човешката им болка, празнотата, която ги гнети нараниха всеки в тази страна, който има съвест и сърце. Всички ние страдаме с тях и за тях и ще се борим за тяхното право на поколение. Ала видяното би следвало добре да бъде запомнено от всяка жена, която планира аборт. Нека добре си помисли колко щедра е природата с нея, какъв свещен дар й е дарила, а тя се готви да го унищожи…
Моля ви, не ме разбирайте погрешно. Не съдя ония, които са предприели тази крачка. Мога донякъде да разбера техните мотиви: слаби и беззащитни, лишени от подкрепата на партньор или родители, затънали в бедност, те се страхуват ще могат ли да дадат нужното на едно човешко същество, ще осигурят ли хармония и шансове за по- добро бъдеще на новия човек. Затова предприемат фаталната стъпка. Затова убиват плода в утробата си. Непростимо е подобно деяние у глезли, които абортират, за да не си развалят фигурата, да не си прекъснат кариерата, да не би партньорът им, когато научи за бременността да се уплаши и избяга от тях. Но аборт, направен от безизходица и отчаяние, е простимо, макар и погрешно деяние.
Та съвсем не си позволявам да бъда морален ментор на достойни и измъчени жени, страдали достатъчно. Всеки човек има право на свободен избор и следва своята истинска и неповторима духовна пътека. Все пак, обаче, не отнемаме ли правото на избор и свещеното право на живот на новия човек със своите действия? Ако се решите на такава постъпка, моля ви, направете го само, ако няма никаква друга перспектива, никакъв шанс. А почти винаги има. Вярвайте, почти винаги. Ето тази непозната жена, към която изпитах искрено уважение, е била сама, без възможности за препитание в България, без духовна и материална подкрепа. Тя също се е колебала какво да предприеме и е решила да роди детето след дълга вътрешна борба. Сега, обаче, и за миг не съжалява, че е избрала трудния и стръмен, но истински и светъл път. Младата майка, чието дете е на малко повече от година, иска да сподели какво щастие е донесло детето в самотния й живот, каква перспектива, колко надежди. “Пишете за това” - помоли ме - “Ако дори една бременна жена, която се колебае какво да стори, бъде спасена, това ще си струва”. Напълно съм съгласна и се обръщам точно към младите жени на кръстопът:
Помислете, преди да поемете в лесната посока, За момента, ще решите затрудненията си, но ще бъдат ли спокойни идните ви дни и нощи? Няма ли да усещате скръб и празнота? Няма ли да се чудите момче или момиче е било? Какъв цвят са щели да бъдат очите му? Що за човек щеше да излезе? На кого щеше да прилича? Така една цяла вселена от обещания, загадки, радости и тревоги с един замах ще падне в окървавения леген, а човешкото същество, младенецът, най – великото човешко творение ще отиде сред сенките и мъглите на небитието и бавно ще се превърне в един изстиващ спомен, в смътно чувство на горчилка и вина, на празнота в душата и утробата. Не го правете, не убивайте щастието си!
И, за финал, искам да се обърна към управляващите, към ония, от които зависи по-малко човешки зародиши да попадат под ножа и повече детски колички да бъдат пълни:
Дребните и едри кражби, алчността, корупцията и продажността, все пак, могат да ви бъдат простени, защото всички хора са грешни. Но безразличието към грижата за дечицата, безсърдечието към младите майки, безчувствието към опустяващата ни и умираща нация, към изчезващия ни народ - никога! Защото това се нарича геноцид, а за това престъпление няма давност нито пред бога, нито пред хората. Няма и изкупление. Когато гласувате смешните суми за детски надбавки, когато посягате с алчните си лапи към фондове за лечение, подпомагане или зачеване на деца, помислете какво причинявате на себе си и на своите деца, каква кармична тежест и какъв грях им стоварвате! Не посягайте на кървави пари, не проявявайте арогантно безразличие към майчинството и децата! Не се обричайте на народното и божие проклятие! Защото сенките на убитите неродени дечица гледат. Гледат и съдят.
Идва Рождество. Ден, в който си спомняме, че всяка майка е светица и ражда един малък Бог. Нека за миг си спомним, че сме човешки същества. Дори и политиците… Нека заедно се помъчим да допускаме по-малко празни люлки, колички и утроби, по-малко болка, кръв, отчаяние и гибел. Вината за тия шест милиона убити дечица тежи върху всички нас. Нека се борим за всеки детски живот като за собствения си. Милост за неродените!
Паула Лайт
paula_light@abv.bg

edit: stidamimagine_me|??|25-35|N/A|
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пет Яну 02, 2009 6:05 am

Е това вече ако не е пропаганда!gerim69|??|35-45|??????/??|Bg
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пет Яну 02, 2009 9:36 pm

Мисля, че не е пропаганда. На едно упражнение в психиатрията преподавателката ни разказа следния случай: мъж, инженер по образование губи разсъдъка си. Както всички и на него не му се обръща достатъчно внимание, но един ден той задава следния въпрос на нашата преподавателка: Ти имаш ли дете? тя отговаря - Не!, а той отново пита - Ми защо си дошла на този свят, нали да родиш, за да възобновиш света, а ти си хукнала да правиш кариера? Така е основната роля на жената и мъжа е да се възпроизведат, да отгледат и възпитат поколението, което ще заеме тяхното място. Едно дете и дар божи и макар да не е некак лесно да се отгледа, майката трябва да поеме риска да го роди. Ако биологичният баща не иска да поеме своята част от отговорността, можеи друг да отгледа детето и да го направи човек (това е по-трудната част от процеса) Така, ставайки родител човек израства духовно, и прескачайки аборта се предпазваш от греха да убиеш собственото си дете. То не е виновно, че някой не е внимавал, или го е страх да поеме отговорност. Щом е било заченато, значи е дошло време да се роди нов човек. Затова и аз подкрепям апела за милост не само към неродените, но и към собствените ни души, да ги опазим от греха на убийството, каквото всъщност е аборта. По - добре е да се внимава повече, за да се предпазим от сложна ситуация Smilesladoled|N/A|45-55|N/A|Сливен
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пет Яну 02, 2009 9:42 pm

А посетихте ли сайта на госпожа Лайт? Ако това не е реклама здраве му кажи! Дано го видят модераторите.imagine_me|??|25-35|N/A|
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пет Яну 02, 2009 11:25 pm

Да, и аз имах предвид нейния сайт, а не това което е постнато тук.

Защото това е матрицата по която действат винаги хората от тази "порода" - "вярващи", или "знаещи" или "просветени" или каквито искат да се наричат.
Първо те грабват с някой прочуствен разговор, текст или песен..карат те да се замислиш за 2истинските неща" от живота... А после те дърпат настрана и ти казват "Я ела да видиш сега нещо" и докато се усетиш- ХОП! Ще боядисваш вуду куклички или пък ще обикаляш по къщите на хората облечен с бяла ризка и с купш книжки под ръка.gerim69|??|35-45|??????/??|Bg
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Съб Яну 03, 2009 5:09 pm

Сайта не съм го посещавала. Това е моята чисто човешка позиция по въпроса. Тук има много млади хора, които живеят с мисълта, че проблемите са за околните, на тях подобно нещо няма да им се случи (нормално за един млад човек мислене, с което не искам да кажа, че са безотговорни). Просто по добре е да се предпазват и да не стигат до момент, в който трябва да решавата да стават ли родители или да не дават шанс на заченатия живот да се развива. Присъствах на едан среща преди 10 години с едни радиофизик, който имаше теория според която през третия ден от зачатието зародишът вече има душа и той отъждестви аборта след третия ден на зачатието с убийство. Затова е хубаво да се внимава, не само момичетата, но и момчетата!filosofka|жена|25-35|несемейна|
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 7:26 pm

Това е право на избор на майката, понеже зародишът е част от нейното тяло, той не е отделна личност и в никакъв случай не може да се нарече човек - той е единствено и само зародиш, ембрион и е такъв докато не се роди!Така че...единствено майката(и от части бащата в зависимост от това дали са заедно с майката)може да взема решението. Изключение прави само случай, в който тя е непълнолетна!imagine_me|??|25-35|N/A|
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 7:32 pm

"понеже зародишът е част от нейното тяло, той не е отделна личност и в никакъв случай не може да се нарече човек "

Е какво е тогва???? Жаба????

естествено че е отговоерност на родителите, но това че зародишът неможе да говори и да изразява мнение не го прави по-малко човек, не мислиш ли??
Кога по-специално се става "личност" ? Преди 40-тия ден или след това?
не съм съгласна с теб.
Това е изключително жестоко и страшно нещо, което обаче с еналага да се направи в някои случаи...в доста такива.
И е страшно именно защото това Е човек.hope|жена|35-45|N/A|голямото село
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 7:48 pm

Аз обаче не зная каква ми е точно позицията.
Ако правиш секс без взетите предпазни мерки и с ясната представа, какво може да последва, то това да абортираш за мен си е чист грях. Обаче, в същата тази ситуация има някакъв здравословен проблем или риск за теб или плода, то тогава какво. Необходимо ли е да се рискува?
Или пък са те нападнали "двадесет индианеца", а ти не знаеш кой е бащата и изобщо има ли значение, и ти не си го желала това. То не е дошло с любов и от любов! Нужно ли е да го раждаш?
Нужно ли е същата тази "личност" да живее после в сиропиталище?imagine_me|??|25-35|N/A|
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 8:58 pm

Hope,
И аз това казвам. Понякога това е по-добрия изход.
Като напоследък имаше няколко случая з акоито чух за сиамски близнаци, слепени как ли не..едните бяха момиченца с едно тяло и две глави. И майката решила да ги запази, въпреки че е било ясно достатъчно рано какво е положението.
Това какво е? Любов ли е? Жесоко е това, което ще представлява животът на тези деца. Както и да е, те май починаха..
Иди на страница 1, 2  Следваща

 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia