BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
4:48, Четвъртък
25 Април 2024г.

EXOOO -> Деца/РодителиОтговори по темата

Проблеми с деца-тинейджери

zdr_ivanova|жена|35-45|разведена|sofiq
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 12:03 am

Проблеми с деца-тинейджери

Sad Прочетох голяма част от темата!Установих,че тука всички имат проблеми с родителите си,а аз имам проблеми с детето си! Mad Имам дъщеря на 14 години.Израснала съм в проблемно семейство и винаги съм се старала да има в къщи мир и любов!Работа на 1000 места.Имам няколко професии и съм разведена!В един момент разбирам,че детето не е ходило на училище 5 седмици,пуши цигари/а може би и друго за което незнам/,излиза сутринта в 10ч и се прибира вечер в 10ч,без да ми дава обяснения къде е била,държи се аругантно ,освен това откри и момчетата и положението е неконтролируемо!С баща и сме се хванали за главата,нищо че сме разделини,ние винаги сме опражнявали контрол над ситуацията,при това с добро.Детето нито е бито,нито е малтретирано,нито е обиждано или нагробявано.От както влезе в пуберитета не можеме да я познаем.Постоянно обижда мене или баща си и най-страшното е,че не може да се води нормален разговор с нея. Mad Риска да поеме по наклонената стълбица е прекалено голям,за да я оставиме да прави каквото си иска.....Дайте съвет! Rolling EyesSw3e7ka|жена|18-25|undefined|
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 12:22 am

Здрасти!

" Детето нито е бито,нито е малтретирано,нито е обиждано или нагробявано. "
Ммм..не мисля,че това е критерии,по който да се съди. И в най-доброто семейство може да се случи. Просто ти сама казваш "работя на 100 места" .. отделяш й малко време и така тя става по-разюздена. Съветвам те винаги,когато се прибереш да седяш с нея,просто ей така да си поприказвате. Направи така,че да те почувства приятелка. Да може да споделя така както на хората,с които се повела.
Ние с нея сме на една възраст. Аз също пуша и съм била с момче. И все пак майка ми знае. Знам,че няма да започне да крещи,а ще ме посъветва. Разбира се не й стана много приятно,че пуша,но ме посъветва да ги намаля. Показа ми снимки на дробовете при пушачи и непушачи... говореше ми нормално. Показа ми,че мога да й споделям. Направи така и ти.Заслужи й уважението (колкото и ужасно да звучи.. майка да заслужи уважението на дъщеря си) ...Но в пубертета си мислим,че хората са ни длъжни. За това се получават такива гафове на моменти.
Защо не я попиташ какво я е накарало да
"кривне"? Защото,ако не е познатият "Кекешлък",ще да е някаква друга причина.
Например аз ... си имам една любовна травма,която ме променни коренно. Но това майка ми не може да го разбере... но тя и не иска. Ако има нещо такова при дъщеря ти,помъчи се да я разбереш,не подценявай годините ни. Грешка е.
Ние също можем да чувстваме.gerim69|??|35-45|??????/??|Bg
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 9:17 am

"Установих,че тука всички имат проблеми с родителите си,а аз имам проблеми с детето си!" Ами тези, които сме описали проблеми с родителите, сме говорили от позицията на децата. Ти се поставяш от другата страна на бариерата. Пролезно за теб е да разбереш как са стигнали децата до проблеми с родителите и да си дадеш сметка,първо сама къде точно се е скъсала нишката между вас с дъщеря ви, а след това я попитай дали си права в преценката си. Аз също съм работила на 3 места, но не пропущах да чуя "проглемите" на дъщеря ми. Още от малко детето трябва да се приучи, че мама и тати ТРЯБВА да знаят, какво го притеснява, каква беля е направило. Но, трябва да е сигурно, че няма да получи само упреци и да му се тикат модели на поведение от типа:" виж едикой си как слуша и колко е примерен, а ти...." НЕ, така не бива. Сега вече дъщеря ви е голяма и ще е малко трудно да я накарате да седне и да поговорите. Просто човек така е устроен, да си насройва поведението предварително, т.е. дъщеря ти, ако получи покана за разговор ще се настрои предварително негативно, агресивно и разговор просто няма да се получи. Според мен трябва да предизвикаш у нея интерес към разговора. За тази цел реагирай на нейното поведение и провокации по начин съсвсем обратен на досегашните ти реакции. Покажи и, че макар и да е сгрешила, ти и прощаваш грешката, и заедно с нея ще опитате да решите проблема, но в никакъв случай с критика и агресия. Успех!samotnata_x|жена|18-25|undefined|?????
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 10:03 am

Да, пубертетие сме ужасни! Аз също съм на 17, но единствената разлика между трвоята дъщеря и мен е това, (до колкотоо я описа де) чев не поема никаква отговорност. Когато ние имаме какво да правим и осъзнаем, че еди кой си зависи от нас се стагаме и ставаме отговорни хора. Точно това е прехода от пубертет към голям човек.
Работиш на 100 места за да я осигуриш. Презадоволяваш я. Това също не е хубаво. Знам, че се стараеш тя да се чувства добре, но може би й вредиш.
Говори с нея! идете някъде било то на село. не я принуждавай да говори с теб. дай й един плейър и някакъв др предмет който обича да използва и й кажи че ако и писнат тези неща може да дойде да си поговорите, ако иска нещо ще й го дадеш. Не я хващай за косата веднага. занас се иска малко повече търпение.
разпитай приятелите й какъв човек е. много често родителите не познават децата си. Помисли ...
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia