BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
3:44, Четвъртък
25 Април 2024г.

EXOOO -> Деца/РодителиОтговори по темата

ДА СЕ БОРЯ ЛИ ЗА ИЗДРЪЖКАТА НА ДЪЩЕРЯ СИ?????

sama|Жена|35-45|разведена|sofia
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Нед Май 04, 2008 9:52 am

ДА СЕ БОРЯ ЛИ ЗА ИЗДРЪЖКАТА НА ДЪЩЕРЯ СИ?????

Здравейте мили хора и Ви моля за подкрепа и най-вече съвет.Както знаете аз напуснах мъжа с когото живеех и сега живея сама.Скоро заведох дело за издръжка и си мислех , че ще мине леко защото се отнася за издръжка на дете,но уви пак сгреших.Господина беше си взел една адвокатка-истинска КУЧКА съжалявам ако някоя друга адвокатка се обиди за този ми коментар но едва ли има друга жена която може да се държи така.Та на темата : Тя оспори напълно иска за издръжка и започна едно представяне на доказателства , че горкия нямал достатъчно средства да плаща дължимата издръжка защото се издържал със заплатата която получавал и издържал баща си.А Баща му от 6 години живее в една дървена барака на 35 километра от сина си и се прибира в София само за пенсията си . Представете си зиме и лете той живее в бунгало за да може сина му да се разполага в 4 стаен апартамент.Принуди жена си и детето си да живеят на квартира и сега плаща по 800 лева хонорар на адвокатка за да го отърве от издръжката за 2 годишната му дъщеричка.Как да постъпя да се откажа ли от този унизителен процес или да продължа да плащам на адвокати???? А според нея аз съм можела да се издържам сама и нямам нужда от толкова много пари /става въпрос за 250 лева./,тъй като съм си купувала през последните години "скъпи" вещи /Пазарувам предимно от магазини за втора употреба/.Съжалявам , че ви занимавам с моите проблеми ,но по някога не зная какво да правя а вие сте толкова обективни и искренни.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА СЪВЕТИТЕ.Razdvoena|жена|25-35|разведена|???
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Нед Май 04, 2008 11:32 am

да, бори се!!!!

Смятам, че и би трябвало ти да спечелиш делото, защото бащата е длъжен да изплаща издръжка за детето си, докато то навърши 18 годишна възраст. Има вероятност, ако са му толкова малки доходите да е малка и издръжката, но по закон бащата трябва да дава такава. Все пак е баща, длъжен е да се грижи за детето си дори и само по този начин, заслуги не му се приписват само, защото е участвал в зачеването на детето.

Борбата е трудна, но се бори заради детенцето ти, а и то ще ти дава сила. Бъди смела и горда. Поздравявам те за смелата постъпка.

Имаш в мое лице подкрепата на майка, която се бори сама заради детето си и се чувствам силна и горда от това.

Желая ти с много любов, много успех, сила, издръжливост и търпение по пътя, който си поела.

Не се отказвай!demon4e|N/A|25-35||gabrovo
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Нед Май 04, 2008 1:05 pm

sama

знаеш ли като чета това и се чудя на мъжа ти тои нее човек относно въпроса ти мила вярно е че ако спечелиш издръжката ще ти е полесно да с еоправяш финансово за детето говоря но от друга страна ако тои обичаше детето си нямаше да оспорва делото и щеше да с есъгласи все пак това е неговото дете но той просто не го заслужава такъв глупак а преценката дали д апродължиш делотоостава твоя но ако можеш да гледаш детенцето без тези пари тегли му една майна на тоя нещастник и не си трови нервите с дела извинявай за грубите думи изнервям се от такива хора проблемите между вас са едно но това е детето ви и то не евиновно за нищоaditu|??|18-25|N/A|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Нед Май 04, 2008 4:22 pm

Не знам какво да кажа и изобщо защо пиша като нямам какво да кажа, но... Трябва може би да поставиш нещата на кантар. Шансовете да спечелиш и да загубиш. И възможността за едно разумно споразумение, до което два възрастни индивида могат да стигнат в нормален разговор. При теб май разумен, възрастен индивид си само ти, така че може би и да говориш ще е с въздуха. Но ако има шанс да се разберете за по - малка сума "като хората" (в което по думите ти дълбоко се съмнявам)... Не знам.

Колкото за такива персонажи като баща и мъж дето се прави на "големия мъж", нямам думи. Щото за някой три ракии и вади колана да биеш, си е мъжество, а после се държат като охлюви и за милионен път показват кви едноклетъчни са... без капчица акъл или чувство за отговорност, вина, съпричастност, човечност. Съжалявам.

Ако си заслужава, бори се!ku4ka|жена|35-45|несемейна|в ефир
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Нед Май 04, 2008 4:54 pm

Скъпа новодошла в клуба,Сама!

Аз тоя път го минах леко единствено защото предложих споразумение приемливо за него и таван по закон....50 лв. издръжка.Пълен смях,обаче в момент в който си го напуснала не можеш да очакваш разумност от тоя човек.Според мен ако изобщо има нещо човешко в наго след време сам ще започне да се замисля.Според мен се откажи за да не се нараняваш повече и да не хабиш нерви заради някой дето ама нищо не заслужава.Вземи допустимия максимум по закон.Аз за себе си бях наясно,че ми е по-добре да се отърва от "боклука" от колкото да се притеснявам за бъдещето.Успях и сама!Имам вече абитуриент,който издържам сама,минах през всичко в неговия пубертет,но се справихме-жив и здрав да ми е.Нали се сещаш колко са 50лв. за младеж на 19.....
След известно време баща му за момент поумняваше даваше понякога и още 20 лв...пълен смях,но съдбата ми беше благосклонна...е то ние си я правим.
Едно запомни:
В момента в който ги напуснем,ги правим перфектните ергени....май съм го казвала доста често това.
Успех и дано намериш покой.Желая ти "попътен вятър"!dobra|жена|35-45|N/A|
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Нед Май 04, 2008 8:17 pm

Аз ще ти разкажа моята история накратко. Разведох се, когато дъщеря ми беше на 1 г. Докъто траеха делата той се кълнеше, че ще ми вземе детето и ще го гледа сам. Още преди да получим официално развод, защото едно време имаше едни помирителни дела, едни чудеса..."моят" се ожени за втори път. Набързо му се роди още една дъщеря. Забрави за нас бързо, бързо. Ако не бяха майка ми и баща ми сигурно щяхме с детето ми да умираме от глад. Водих дълги и сложни дела за издръжка, разултата беше, че той плащаше 2-3 месеца и забравяше. През това време той се разведе и с втората си жена и изостави и другата си дъщеря. Набързо се ожени за трети път. Никога не потърси дъщеря си. Но и аз никога не й казах една лоша дума за него. Когато тя беше на 5-6 г. и казваше, че няма баща ми беше трудно да й обясня, че има баща, но той няма време за нас и т.н. Детето ми порастна и разбра сама що за човек е "баща" й. Преди време, когато тя беше на 15 г. реши, че ще го съди за издръжка. Какво да ви кажа, пари за адвокати, безумни обяснения от негова страна от рода на това "имам още едно дете и на него му плащам издръжка от 45 лв. за това на това не мога да плащам повече от 20 лв". Нужен ли е коментар??? Издръжката ми беше 0,18 лв. Водих дело за актуализация и благодарение на адвоката ми ми присъдиха издръжка от 65 лв. Това беше преди 3 г. Получавах тези пари точно 2-3 месеца. Пуснах изпълнително дело и ни викнаха в полицията с дъщеря ми (защото тя имаше навършени 14 г. и всичко подписваше тя, а аз съм и пълномощник). Писане, обяснения, пак пари за адвокати. Пак нулев резултат. Той не работи на трудов договор и няма от къде да му одържат парите. Пълен кошмар. Дъщеря ми е решена да не го оставя на мира, но няма за кога, защото да е жива и здрава другият месец ще навърши 18 г. Учи и работи, защото ми е трудно да я издържам сама. До сега "баща" й никога не я е потърсил или не се е поинтересувал от нея. Как мислите, че се чувствам аз? Сърцето ми се къса, защото детето ми работи денонощно и учи и се справя и с двете неща. Боли, много боли, когато виждаш грешките, които си направил в миналото. Боли, когато трябваше да обяснявам на дъщеря си защо не съм се борила за издръжка. Защо не съм преглътнала гордостта си и защо съм очаквала човечност, бащински чувства, отговорност и любов от човек, който не е способен на това. Как съм чакала и съм се надявала той да дойде и да потърси детето и да го гушне и помилва, а не да му даде пари.

Не ми се говори повече по този въпрос, а имам толкова много да кажа... Тези чувства съм ги изтикала навътре в мен. Не го мразя, не го обвинявам (вече), просто се гордея, че с помоща на майка ми и баща ми съм отгледала едно прекрасно дете, което ме радва всяка изминала минута.

Едно ще ти кажа Sama, баща на сила не се става. Но ти се бори, за да не те обвини детето ти някой ден, че не си направила нищо по този въпрос (поне при мен беше така). Бори се, защото той няма право да не поема отговорност. Бори се, защото и ти и детето ти заслужавате повече. Бори се, защото трябва. Бори се, за да получиш спокойствие и удовлетворение от успеха. Бори се и не се отказвай. От все сърце ти желая успех във всичко.Polina|N/A|18-25|N/A|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Сря Май 07, 2008 1:20 am

Незнам какво да кажа! Отговорността за отглеждането на детето ви е на двамата, и по закон и по морал...какъвто на него явно му липсва. Едно мога да ти кажа- Не се предавай! Не разбирам много от право, но със сигурност в закона има доста вратички, които могат да ти помогнат. Изтъкни доводите по "правен ред", които разказваш на нас... Особено факта, че сте принудени да напуснете жилището в което сте жияли досега. Аз винаги съм си мислила, че закона изрично налага плащането на издържка... Успех! Дано да спечелиш!sama|Жена|35-45|разведена|sofia
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Съб Май 10, 2008 3:35 pm

БЛАГОДАРЯ ВИ

Благодаря на всички за помоща и подкрепата.Мисля ,че измислих добър ход.Започнах да се държа мило а не враждебно с него като му казах , че ще му подпиша споразомение което подготви с адвокатката си.Ще изчакам влизането на новия семеен кодекс и ще заведа дело за актоализация на издръжката в момента в който паднат таваните за измислените "БАЩИ". По този начин се надявам да успея да постигна онова което искам без да накърнявам моето достойнство и да отмъстя за всички безотговорни бащи които постъпват по този долен начин.Четейки какво сте ми написали се сетих за този вариант за което ви благодаря.НАДЯВАМ СЕ ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ЖЕНИ КОИТО ДА БЪДАТ ТАКА УНИЖАВАНИ ОТ МЪЖЕТЕ СИ.ДАНО ДА ИМА ПОВЕЧЕ КАВАЛЕРИ НА ТОЗИ СВЯТ АМИН. QuestionRazdvoena|жена|25-35|разведена|???
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Съб Май 10, 2008 4:13 pm

ще разкажеш ли за този "таван", като няма таван как ще се определя издръжката, процент от заплатата на бащата ли?sama|Жена|35-45|разведена|sofia
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Сря Май 14, 2008 10:26 pm

кога ще имаме закони като в Испания?????

"Тавана " на издръжката в момента е процент от заплатата и е от 15 лева до 80 лева .
Има предложение да няма такива ограничения и новият проект гласи:Чл. 104. Размерът на издръжката се определя според нуждите на лицето, което има право на издръжка, и възможностите на лицето, което я дължи.

няма ограничения ОТ-ДО
макар че в момента действа проектозакона нашите "умни политици " от министерски съвет са въвели ограничения от 80 лева за ГОРКИТЕ НЕСПОСОБНИ ДА ПЛАЩАТ "БАЩИ"
Е от мене толкова все още ме е яд на тромавата ни държава но докато ни управляват повече мъже така ще е .Кога ли ще направим законодателство като в Испания?
Да е достатъчно саммо да се оплачиш от физически тормоз и големия "МЪЖ" който знае да бие само жени влиза директно в затвора а имуществото и парите му остават за децата му и жертвата му /жената която е бил/
Е не знам дали ще са живи и децата ни за да се насладят на уредена и законова държава а не на анархия.
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia