exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
21:38, Понеделник
04 Март 2024г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

Околната среда и защо да ни пука за нея

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
SЕО копирайтинг
Дигитален маркетинг и SEO оптимизация
Imam seriozen problem

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Около 1970 г. все повече започва да се осъзнава факта, че западното производство причинява големи проблеми за околната среда. Въздухът, водата и почвата се замърсяват, измират животински видове, тропическите гори изчезват и запасите от суровини се изчерпват. Компаниите започват да обръщат внимание на своя принос към тези проблеми, а правителствата да приемат закони за намаляване на замърсяването.

През осемдесетте все повече организации системно насочват вниманието си към проблемите на околната среда с цел да се намали замърсяването и консумацията на енергия и суровини. През 1986 г. една холандска организация на работодателите публикува брошурата Milieuzorg in bedrijven (Environmental management in companies/ Управление за въпросите, свързани с околната среда в компаниите). Тя е замислена да служи като практическо ръководство за въвеждането на системи за управление на въпросите за околната среда. Този модел до голяма степен отговоря на изискванията, които можем да открием в сега използвания стандарт (ISO 14001).

Системите за управление на въпросите, свързани с околната среда поставят компаниите в по-изгодна позиция, за да могат те да отговорят на всякакъв вид закони и разпоредби от сферата за защита на околната среда. Освен това правителството вече има положително отношение към компании, които се занимават с управление на въпросите за околната среда, а това е важен стимул, за да извършват те този вид управление.

Изредените по-долу причини имат място във въведението към системите за управление за въпросите за околната среда:

1. Осъзнаването на проблемите на околната среда в бизнес общността се засилва. Повечето компании смятат за своя обществена отговорност да обърнат внимание за последствията от действията си.

2. Погрешно е схващането да се мисли, че мерките за опазване на околната среда са само обезпокоителни и скъпи. Обратното също е вярно. Разходите могат да бъдат спестени или бъдещи такива да бъдат избегнати.

3. Добрият контрол върху рисковете за околната среда може да означава ниски застрахователни вноски и да доведе до намаляване на опасността от предявяване за искове.

4. Банките не обичат да влагат парите си в компании, които си играят с околната среда. Доброто управление на въпросите, касаещи околната среда е сериозна предпоставка за получаването на кредит.

5. Компания, която има сериозно отношение към околната среда може да изпъкне сред останалите на пазара и значително да подобри връзките си с правителството и своите съседи.

6. Клиентите на дадена компания могат да имат изисквания за околната среда. Те настояват за това особено ако те самите се стремят към добър имидж по отношение на опазването на околната среда.

7. Правителствата очакват от компаниите поне да се съобразяват със законите и разпоредбите, отнасящи се до околната среда. Те харесват компании, които предприемат крачка напред в своята инициативност отчасти защото не всички аспекти от проблемите на околната среда са намерили място в изискванията, утвърдени от правителството.

8. Новият пазар понякога може да бъде спечелен със “зелени продукти”. Търсенето за такива продукти се увеличава и от страна на потребителите и от индустриалните клиенти.

9. В компании, които имат сертификат за система за управление на околната среда, правителствените инспектори не е необходимо да идват често, за да проверяват дали компанията изпълнява разпоредбите за околната среда. Системата за управление гарантира, че компанията контролира своите прояви по отношение на околната среда и знае каква степен на замърсяване причинява. Това не означава, че няма замърсяване, или че няма незаконни изхвърляния на отпадъци, но означава, че се прави в съответствие с изискванията и по управляван начин.

източник: Битак
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia