exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
3:55, Неделя
31 Май 2020г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

Как да се справиш с тъгата?

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
Доверие
Не ми стана
Колко съм наивен

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Дойде есента – сезонът, когато листата падат, като мека постеля за Природата, облаците нагло изместват топлите слънчеви лъчи, а тъгата в очите e често срещано явление. Сякаш дъжд от меланхолия започва да вали в душата. И как да я избегнеш?
Ако си тъжен, ако си отчаян, ако си отегчен или самотен, не забравяй, за всичко си има лек!


Предлагаме няколко идеики за борба с чувствата - неприятели, нещо като „чадър” за тъга. ;)Опитай така:

Сам/а си. Не можеш да се усмихнеш. Поредният песимистичен ден. Време е да спреш!

Повикай спомените, хубавите мигове. В тежки моменти е важно да се опираме на красивото и стойностно за нас. Ще ти стане тъжно, ще помислиш, че никога няма да имаш подобни моменти, никога няма да се повторят. След това се усмихни, защото ПЪК никога няма да ги забравиш и ще знаеш, че някой друг, изживял ги с теб, също ще ги помни с усмивка. А и защо да се повтарят, когато може да изживееш други – двойно по – забавни мигове?

Представи си ПРОЛЕТ. Представи си я такава, каквато я мечтаеш. Цветна, пъстра, уханна, красива, тиха или шумна, песните на птиците, ромоленето на поточе или гръмкото провикване на водопада. Представи си дърветата, които цъфтят, аромат на плодове и живот... Ммм... Унасяш ли се? Пак ще се натъжиш, защото това ще си остане твоята несбъдната Пролет, а всъщност ще продължиш всекидневието в мрачната есен.. Нищо, ще мине.

Огледай се. Какво виждаш? Всичко ти е сиво и грозно, самотно и горчиво? Стаята е тиха, чуваш само собственото си дишане... От него боли... Навън пак вали. И в очите ти вали. Ехо!!! Пренеси пролетта в реалността... Копи пейст, нали знаеш!

Виж ти! Стаята вече не е такава... Грозна и непоносима. Сам/а ли си? Разбира се, че не! Погледни встрани... Някой ти се усмихва... Не, не сънуваш... Усмихва се, чака те на улицата, просто излез... А и да не го намериш, усмихни се на някой намусен човек, бързащ за... някъде... Усмихни се на жената, която с угрижен поглед те подмина... Даа... Рисувай... Върху лицата на хората... Усмивки... Забавно е!

„Какво да правя сега?” Елементарно, Уотсън! Красиво е, нали...? Не можеш да отречеш. Ходи си. Тананикай си на ум някоя любима весела песничка и смело напред в листата. Колко са меки... Разтъпчи се, не се самосъжалявай!

А сега?
Сега се усмихни без причина, защото наистина си заслужава. Усмихни се, защото... Защото така искаш. Защото ти си Дон Кихот, защото твоят Росинант може и да опасе ливадата на прекрасната ти Пролет и от нея да остане купчинка самосъжаление, самота и тъга, които не са ти нужни! Избягай от замъка Иф, Избягай, хиляда пъти, за да достигнеш веднъж радостта от това да се усмихнеш истински, да почувстваш, че живееш...

Ако това не подейства...?Има и по - лесен начин. Вземи една бутилка вино... После втора... Трета.../може и да не е вино, каквото ти допада, разбира се. Хммм.... вече привиждат ли ти се пейзажи? Нее, това не е цветна полянка, а последствие от алкохола... Да, повярвай, не те лъжа... Спокойно, следващите няколко дни ще си зает/а да те боли глава и няма да се чувстваш зле поне психически. После няма и да си спомняш.

Това е моята терапия, помага. Особено последната опция.

Усмихни се, повярвай, не се оставяй в ръцете на тъгата... А се грабни в своите и се радвай!
Откривател:aditu
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia