exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
23:13, Понеделник
13 Юли 2020г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

България-най-красивата (1)

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
Доверие
Не ми стана
Колко съм наивен

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
111 хил.кв.км ,земя на ханове и царе,на хъшове и роби,на герои и предатели,пропита с тъмните краски от кръвта на собствените си деца,търпелива и борбена,тлееща,но горяща...България...
Пейзажът на България предизвиква спонтанната благодарност към Създателя.Той е пленително разнообразен - ниски, средни и високи планини, хълмове и плата, низини и равнини, котловини и проходи, долини и ливади, заливи и плажове. Планините Рила и Пирин са от алпийски тип. Тяхната височина надхвърля 2900 м. над морското равнище. Най-дълга е Стара планина, която разделя страната на две обособени части: северна и южна. Наричана още Балкана, тя е "кръстник" на целия полуостров. Горите, широколистни и иглолистни, са много на брой, но не стряскат с размерите си. Прочутата през Средновековието Велика българска гора (Magna silva bulgarica) е вече легенда. Реките са многочислени, но не особено дълги и пълноводни. Днес нито една от тях не е плавателна. Най-дългата река, протичаща изцяло на българска територия, е Искър - 368 км. Северната граница на страната е очертана от река Дунав. Чрез нея България се свързва с Молдавия, Украйна, Русия, Румъния, Сърбия, Хърватско, Унгария, Словакия, Австрия, Германия и системата на плавателните канали на цяла Европа. Крайморските, крайречните и планински езера и блата са малко на брой и имат скромни размери. Някои от тях са световно признати резервати. На Балканите най-големи са Охридското и Преспанските езера, които са тясно свързани с историята на България. Черноморските острови са с размерите на голям двор.

Подземните богатства са експлоатирани от времето на траките. Почвите са най-вече горски и черноземни. Благодарение на тях, както и на останалите географски и климатични условия, българската земя е със славата на благословена за земеделие още от класическата античност. Тук е култивирана лозата, това е един от центровете, където се формират зеленчукопроизводството и овощарството. Растителният свят е предимно европейски, обогатен чувствително от средиземноморските, кавказки, степни и малоазиатски влияния. Животинският свят е типичен за Европа. През България минават две от главните европейски "магистрали" на прелетните птици - Via Pontica (по брега на Черно море) и Via Aristotelis (по река Струма). Във флората и във фауната й има множество ендемити - видове, които не се срещат никъде другаде по света. Освен това в страната съществуват редица резервати - планини, езера, блата и др., които също представляват международен интерес.
Дарено с една великолепна природа,тракийски гробници,вековни обичаи,нашето Отечество е вплело в себе си най-красивото от живота...а именно-полъхът на планинския вятър,пренасящ те в други времена,шумът на ручеите,даряващ утеха и спокойствие,народът ни,запазил себе си...нестинарската жарава,палеща в душите буйния огън на българското,огънят на предците,горящ в кръвта ни и до днес...

http://senseof.rallybulgaria.com/index_real.php

edit: stidam
Позволих си да преместя темата от раздел "Статии" в "За всичко друго", не защото не съм родолюбец, а поради простата причина, че в ехооо се опитваме да побликуваме статии за човешките взаимоотношения и проблемите свързани с тях. Надявам се с това си действие да не обиждам никого.

 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia